Mijn visie

red line

Ik leid ruiters op tot trainers die streven naar het Centaurgevoel:
één worden met je paard

Dit leg ik graag even uit:
In mijn werkzaamheden kom ik veel paarden tegen met gedragsproblemen of lichamelijke klachten. Veel van deze problemen worden veroorzaakt door onvoldoende kennis van de ruiter. Naar mijn mening herken je goede ruiters niet aan hun talent voor de rijkunst, maar aan hun vermogen om op elk moment tijdens de training uit te kunnen leggen wat ze aan het doen zijn en waarom ze dat doen. Tijdens mijn lessen daag ik je daarom uit om zelf na te denken en keuzes te maken. Waarom train ik deze oefening op deze manier? Uiteraard staat het welzijn van het paard en samen plezier hebben hierbij voorop.
Tijdens de lessen zal ik je oefeningen geven en technieken leren die de zit en balans van jou als ruiter verbeteren. Evenals het paard rechtrichten, lenigheid en draagkracht ontwikkelen en helpen ontspannen.
Vervolgens zullen we op zoek gaan naar de kunst in de rijkunst. Het gevoel van samensmelting met je paard, al rijdend of in vrijheid.
Spreekt jou dit aan? Neem dan contact met mij op voor een kennismakingsles! 

Achtergrond
Mijn naam is Joëlle de Sterke. Zo lang als ik me kan herinneren ben ik dol geweest op paarden en alles wat daarbij komt kijken. Toen ik 5 jaar was begon ik met ponylessen op de manege. Toen ik 11 jaar was kregen we ons eerste eigen paard. Na een paar jaar kregen we er nog een pony bij. 
Daar heb ik een paar jaar wedstrijden mee gereden zowel springen als dressuur. Daarnaast heb ik verschillende paarden getraind van andere mensen.


In 2009 ben ik in aanraking gekomen met het Rechtrichten volgens de Academische Rijkunst. Mijn pony
Vingino had op dat moment last van zijn rug en kon een tijd lang niet bereden worden. Het werken aan de hand heeft hem soepeler en sterker gemaakt. Na ruim een half jaar kon hij weer bereden worden.
Vanaf 2012 ben ik mee gaan rijden in de clinics van Bent Branderup, grootmeester en oprichter van de Academische Rijkunst. In augustus 2015 heb ik daarbij mijn Squiretest gehaald.
Verder ben ik sinds 2015 gecertificeerd Centered Riding© instructrice en heb in 2020 mijn upgrade naar level 2 behaald. Daarnaast heb ik in 2017 mijn ORUN Basis licentie behaald.

Met paarden werken betekent aan jezelf werken. Ik heb veel geleerd van alle instructeurs van wie ik les kreeg, maar de paarden zijn de grootste leermeesters. Het mooie is ook dat je je altijd weer verder kunt ontwikkelen. Dit wil ik graag overbrengen aan anderen. Voor mij staat voorop dat ik theorie, gevoel en techniek wil samenbrengen op een manier waarbij paard en ruiter samen één worden. Ik gebruik daarbij mijn ervaring die ik heb opgedaan met Natural Horsemanship, Centered Riding en Rechtrichten volgens de Academische Rijkunst.

red-arrow-right-button-hiDe theorie uitgelegd 

Hieronder een paar videos waarin ik bezig ben met Vingino

red line

horse-shoe-clipart-black-and-white-ncBKLj7cA (1)