Clinic Bent Branderup september 2016

Afgelopen weekend hebben Vingino en ik weer deelgenomen aan de clinic van Bent Branderup. We zijn de laatste tijd druk bezig geweest met het verbeteren van de schoolhalt en de buiging van zijn achterbenen. Toevallig is de eerste zaterdag van september ook altijd in onze regio Truckersdag. Tijdens onze eerste les was er dan ook een hoop getoeter van de honderden vrachtwagens. Vingino was dan ook vaak zijn concentratie kwijt tijdens de oefeningen. Desalniettemin kon menig paarden trainer jaloers zijn op hoe rustig hij bleef onder alles. Belangrijkste leerpunt/reminder in die les was voor mij dan ook om te zien hoe ver we al zijn gekomen. De oefeningen gingen misschien niet helemaal zoals gepland, maar je moet werken met wat je hebt. Valt hij over zijn buiten schouder? Dan lopen we toch gewoon aan de buiten kant! Komt zijn achterhand te veel naar binnen? Dan lopen we gewoon meer aan de achterkant! Tweehandig, eenhandig, binnenkant, buitenkant, vooruit, achteruit, alles kan en daar mogen we best trots op zijn!

“You have a warhorse! He is responding to the sound of the horns!” -Bent Branderup

Handwerk Vingino Handwerk Vingino Handwerk Vingino Handwerk Vingino
In de tweede les zijn we al rijdend verder gaan werken met de schoolstap en het buigen van de achterbenen. Eerst maximaal op de zit verzamelen en vervolgens pas hulp van benen en handen inschakelen. Het is immers zo verleidelijk om je handen en benen gelijk te gebruiken! Vervolgens spelen met de verzameling en verruiming in verschillende oefeningen: travers, schouderbinnenwaarts, renvers en de pirouette. Vingino kreeg steeds meer schoudervrijheid en in de laatste pirouette voelde het alsof we op een dubbeltje konden draaien!

Rijden Vingino Rijden Vingino Rijden Vingino Rijden Vingino

red line

horse-shoe-clipart-black-and-white-ncBKLj7cA (1)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *